Ravel Residence / OZ

first_img Photographs CopyAbout this officeOZOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingAmsterdamIcebergOn FacebookThe NetherlandsPublished on March 27, 2021Cite: “Ravel Residence / OZ” 27 Mar 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Ravel 青年公寓,方圆两面派 / OZ是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Ravel Residence / OZ Save this picture!© Ronald Tilleman+ 20Curated by María Francisca González Share CopyHousing•Amsterdam, The Netherlands 2015 Project Management: Housing Manufacturers: Cape Cod, Carl Stahl, Plastica, Jan Snel Year:  The Netherlands ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927768/ravel-residence-oz Clipboard Area:  24500 m² Year Completion year of this architecture project Design Team:John Bosch, Thijs Ultee, Martin de Jong, Harmen Meijer, Wilgo ElshotClients:The Student Experience, Verwey Holding MijdrechtEngineering:Jan SnelConsultants:Promad, BoGro BV and LBP SightCity:AmsterdamCountry:The NetherlandsMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ronald TillemanRecommended ProductsFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0Fiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsFiber Cements / CementsDuctal®Ductal® Cladding Panels (EU)Text description provided by the architects. The Ravel Residence is a versatile, sustainable campus for 800 students, designed to have a positive impact on the urban environment. The goal was to give the Ravel location a new urban identity, with a better connection to the urban and cultural climate in Amsterdam. The use of bicycles and public transport is stimulated and encouraged.Save this picture!© Ronald TillemanA mix of functions provides a viable and enjoyable living and working environment in a green urban environment. Ravel Residence is a durable, recyclable building shaped by detailed attention to flexibility. Long term quality assurance is achieved through careful management of energy, environmental, and social services.Save this picture!© Ronald TillemanSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Ronald TillemanStudent housing is primarily housing for young people who are at the start of their (living) career. This growing group is on the lookout for good, affordable, sustainable, and flexible accommodation. They all want places of their own, with plenty of privacy, but also with opportunities to build up a social student life. Preferably in a dynamic urban setting close to amenities and public transport. Ravel Residence has become a large scale student campus on an urban location with international appeal.Save this picture!© Ronald TillemanSave this picture!© Ronald TillemanThe location provides everything a student needs for pleasant and comfortable living. There are study rooms for individual or collective use; facilities designed in the manner of a grand café, a lounge, or a private dining room — in order to cook and eat with guests. There is a laundry, a large bicycle storage and a courtyard, as well as a unique sports field installed on the roof of the building. There is even a general practitioner’s practice, where a neighbourhood doctor visits the Ravel Residence twice a week for consultations.Save this picture!© Ronald TillemanWe were asked to make an entrance at the side of Antonio Vivaldistraat and create a special program that stimulates liveliness in the area at the corner of the Boelelaan. By removing a number of apartments at strategic locations, we were able to create spaces for public, commercial, and collective purpose. The mix of public and private functions, complemented by two separate outdoor spaces, each with its own character, ensures a pleasant living environment.Save this picture!© Ronald TillemanProject gallerySee allShow lessPOAL Car Handling Facility / Plus ArchitectureSelected ProjectsPitanga House / Estúdio BRASelected ProjectsProject locationAddress:Antonio Vivaldistraat 5, 1083 HP Amsterdam, The NetherlandsLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Bouwsupport 1 “COPY” “COPY” Ravel Residence / OZSave this projectSaveRavel Residence / OZ Architects: OZ Area Area of this architecture project ArchDaily Projects Photographs:  Ronald Tilleman Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/927768/ravel-residence-oz Clipboardlast_img read more

Read More →