Apartment Restoration in Barcelona / Vora arquitectura

first_img Year:  Projects Apartment Restoration in Barcelona / Vora arquitecturaSave this projectSaveApartment Restoration in Barcelona / Vora arquitectura Spain Architects: Vora arquitectura Year Completion year of this architecture project ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/454662/apartment-restoration-in-barcelona-vora-arquitectura Clipboard 2011 “COPY” “COPY” Houses CopyHouses, Renovation, Apartment Interiors•Spain Save this picture!© Adrià Goula+ 18 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/454662/apartment-restoration-in-barcelona-vora-arquitectura Clipboard Apartment Restoration in Barcelona / Vora arquitectura CopyAbout this officevora arquitecturaOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationInterior DesignResidential InteriorsApartment InteriorsBarcelonaSpainPublished on December 05, 2013Cite: “Apartment Restoration in Barcelona / Vora arquitectura ” [Reforma departamento en Barcelona / Vora arquitectura] 05 Dec 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Save想阅读文章的中文版本吗?Apartment Restoration in Barcelona / Vora arquitectura是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Collaborators:Arnau Boronat, Ana Silva, Carolina SilvaConstruction:Fórneas Guida s.l.Team:Pere Buil y Toni RibaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Adrià GoulaThe apartment consisted of a set of spaces where different times, superimposed, could be appretiated. Various uses had accumulated elements and layers on the walls throughout the years, and had finally formed a strange and blurred environment. Despite the confusion, we could appreciate the power of its original defining characteristics: a structure of linked spaces separated by a succession of load-bearing walls, a floor mosaic differentiated according to a hierarchy of uses, and ceilings in a rhythm formed by ceramic arches and wooden beams.Save this picture!© Adrià GoulaWe thought that a restoration project should make the most of what is found. As happens in the city, which is a conglomerate of different historical times that contaminate each other, that are woven into a complex and ambiguous whole. Although what was preexisting in this case did not have an exceptional heritage or historical value, it was perfectly usable and attractive, and led us to a recycling and transformation strategy, with fuzzy boundaries, into which we inserted new concentrated and distinct functional elements.Save this picture!© Adrià GoulaReuse and transformationThe preexisting accessory elements on walls and ceilings were removed, down to the essential elements that define the space. A strategic (not “hygienic”) cleaning was performed, keeping traces, marks and layers of paint. A consolidation process (structural reinforcements and stapling cracks) returned firmness to critical areas. A chromatic homogenization and optimization of natural lighting was also performed.Save this picture!© Adrià GoulaAdditionBy building closed autonomous modules, like boxes, the program is redistributed, placing services and storage spaces in them. These volumes maintain the white finish, chromatically unified with the container space. A timber substructure is installed on the outside, in the manner of packaging, highlighting the importance of the interior.Save this picture!Plan – original stateBuilding facilities networks are strategically concentrated in the interstices between the “boxes” and the general space, avoiding new cracks on the vertical surfaces.Save this picture!Plan – interventionProject gallerySee allShow lessThe Manta Underwater Room / Genberg Underwater HotelsSelected ProjectsTrattner Scharfetter Residence / LP ArchitekturSelected Projects Sharelast_img read more

Read More →