Green House / KARABON

first_img Iran Mehdi Panahi CopyApartments•Tehran, Iran Photographs:  Mehdi Panahi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Apartments Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930922/green-house-karabon Clipboard Green House / KARABON Green House / KARABONSave this projectSaveGreen House / KARABONSave this picture!© Mehdi Panahi+ 41Curated by Paula Pintos Share Manufacturers: Azarakhsh Brick, Kohler, Miele, Nobilia, Bms, Galletti, Namikaran, SET, Sang Saphir Sepahan, VALVO CopyAbout this officeKARABONOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsTehranOn FacebookIranPublished on December 26, 2019Cite: “Green House / KARABON” 26 Dec 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2016center_img Projects Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930922/green-house-karabon Clipboard Architects: KARABON Area Area of this architecture project Lead Architect: “COPY” Area:  3150 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” ArchDaily Design Team:Rasool BakhshiGraphic Design:Zohreh BakhtiariStructural Design:M.A PanahiCity:TehranCountry:IranMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Mehdi PanahiRecommended ProductsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20DoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82Text description provided by the architects. In the past, the living of human beings has been beside nature, but nowadays due to the definition of architectural space for living in floors above the ground, this relationship has been almost gone. Also In the past 40 years, the greenery of the urban landscape in north Tehran gradually has been missed under continuous constructions. The main idea of this project was formed through an attempt to find an approach in making the relationship with nature stronger both physically and visually.Save this picture!© Mehdi PanahiIn the project design process, wherever it was possible to create a green area, an appropriate detail was designed according to the limitations and criteria. Generally, except for living spaces and circulation paths, all other surfaces designed to maximize green spaces in the form of large and small flower boxes. The most important of these areas are courtyard, roof garden, and split-level yard above ground floor parking. Save this picture!© Mehdi PanahiAlong with the main concept of the project, the Facade design idea was formed to outspreads the facade surfaces opened following two important issues: one view and landscape, and the other creating a suitable area for greenery growth. This opened-facade designed to provide greenery growth gradually toward the widest grid of facade, on the one hand by distancing finishing shell from main body of the building and on the other hand by making the grids of finishing shell of the facade, wider and wider and like was gradually rotating the elements of facade to minimize coverage. At the end of this opened-shell of bricks, the maximum gap was created between the bricks to allow more visibility and create more space for greenery. The facade details and its combination with the plants make a similar sense on both sides of the shell. These details are an attempt to make closer the sense of inside and outside. In order to execute these details, we choose brick as the main material because of its modularity and possibility of alignment likewise having a powerful and familiar sense. Save this picture!© Mehdi PanahiSave this picture!Typical floor planSave this picture!© Mehdi PanahiSplit-level courtyard – the effect of the main idea. Due to the steep slope of the street, there was 5 meter height between ground-floor parking level and first floor level, while the height required for parking was 2.4 meter, along with the main concept of the project, we designed Split-level to make a green floor, aiming to increase green spaces of the project. Access to this space is provided exclusively by a bridge from the lobby.  Finally, in all over the project, wherever planting was possible, flower boxes designed to increase green space and plant diversity. We used the smart watering system to keep the plants always fresh and green even in the absence of residents.Save this picture!© Mehdi PanahiProject gallerySee allShow lessHouse K / Alphonse Kai ArchitectSelected ProjectsSchool of Architecture, Crescent University / architectureREDSelected ProjectsProject locationAddress:Tehran, Tehran Province, IranLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Sharelast_img read more

Read More →