Senri Greenery House Renovation / hitotomori

first_img 2018 “COPY” Senri Greenery House Renovation / hitotomoriSave this projectSaveSenri Greenery House Renovation / hitotomori Save this picture!© Hiroki Kawata+ 24Curated by María Francisca González Share Area:  300 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officehitotomoriOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationToyonakaJapanPublished on July 13, 2018Cite: “Senri Greenery House Renovation / hitotomori” 12 Jul 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Japan “COPY” CopyHouses, Renovation•Toyonaka, Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/897977/senri-greenery-house-renovation-hitotomori Clipboard Architects: hitotomori Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/897977/senri-greenery-house-renovation-hitotomori Clipboard Year:  Projects Photographs ArchDaily Houses Senri Greenery House Renovation / hitotomori Photographs:  Hiroki KawataSave this picture!© Hiroki KawataRecommended ProductsRenders / 3D AnimationEnscape3D Real-Time Rendering SoftwareWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40MetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapSave this picture!© Hiroki KawataText description provided by the architects. This is a renovation of a boxed-frame type reinforced concrete house facing an area of greenery that has been well-tended for fifty years in the town of Senri, Japan. 
When it comes to renovation, it is crucial for our design to maximise the inherent potential already found within a building. The building looks out over a large area of greenery and within already contains an abundance of airy spaces. It was our task to utilize these open spaces while at the same time considering each room’s proportions and details to create an even more intimate interplay between the natural greenery outside and the rooms themselves. In addition, a slanted roof supported by the building’s steel frame provided even more open space with which to work. In order that these voluminous spaces would be perceived not so much as ‘rooms’ but as an ‘environment’, our design took in the factors of heat, natural light, ventilation, and greenery to create a space which suggested to this camping and nature loving family a way of life where each and every member, by choosing their own favorite spots from the home environment, would be able create their own personal living space.Save this picture!© Hiroki KawataSave this picture!© Hiroki KawataThe exquisite blue of both the front stained-glass window and exterior walls already combined to give the entranceway one of the house’s defining characteristics. To bring this characteristic into the house and use it to maximum effect, we constructed the foyer and front hall floors, walls, and ceilings with mortar, and limited the materials we used to ones that would be dyed a rich blue when bathed in the light from the stained-glass.Save this picture!© Hiroki KawataSave this picture!© Hiroki KawataThe entrance to each room was already composed of a deep-set, low-ceilinged veneer tunnel. Our design utilized the contrast between this tunnel and the wider space found within the room to further emphasize the intimate relationship of each room’s open blue airiness and the natural greenery outside, and draw out the inherent potential in both entranceway and room.Save this picture!Plans: Existance / RenovationWithin the passage of time we can find divers objects of beauty; through our design, we have endeavored to create a space in which these objects realize their full potential, a space in which they are respected and held in the highest regard, a space in which a home is fully and truly revived.Save this picture!© Hiroki KawataProject gallerySee allShow lessZhijian Bookstore / SMY DESIGNSelected ProjectsMolesworth St House / Chan ArchitectureSelected Projects Sharelast_img read more

Read More →